Jäsenkorjaus

jasenkorj

Kalevalainen jäsenkorjaushoito on perinteiden ja anatomian hallintaa yhdessä koululääketieteen kanssa

Kalevalainen jäsenkorjaus on suomalainen perinnehoito, joka nimensä mukaisesti omaa hoito-osaamisen perinnetietoa Kalevalaisilta ajoilta. Hoidon perusperiaate on auttaa keho takaisin luonnolliseen tasapainotilaansa. Hoidossa on tarkoitus selvittää pinnetilat ja lukkiutumat, jolloin kipukin häviää. Tämä edesauttaa hermo ja nestekierron vapaata toimintaa. Kipu on kehon luonnollinen puolustusmekanismi ja kun kehoa tasapainotetaan, niin kivuntunteminenkin hellittää.

Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ei hoideta oiretta, vaan etsitään kivun syy. Ihminen nähdään kokonaisuutena, ja hoidossakin tasapainotetaan koko keho jalkapohjista kallonpohjaan saakka.

Jäsenkorjaaja korjaa virheasennot lempeästi mobilisoimalla eli vapauttamalla lihaskireyksiä. Hoito aloitetaan jalkapohjista käyden kaikki nivelet, jänteet ja lihakset venyttämällä niitä niiden liikeratojen mukaisesti. Hoidossa ei käytetä manipulaatiota tai niksauttelua. Kun lihaskireys saadaan pois, saatetaan myös aineenvaihdunta, verenkierto, kudosnestekierto, hermotoiminta ja koko energiajärjestelmämme luonnolliseen tilaansa. Kalevalainen jäsenkorjaus on hoitona miellyttävää ja kivutonta hoitoa. Hoidossa ”houkutellaan” kireydet ja virheasennot esille, sijoiltaan menneet laitetaan varovasti kohdalleen lihasjännityksiä löysäten. Hoitaja käyttää apunaan asiakkaan luonnollisia liikeratoja työskennellessään ja kuunnellen asiakkaan kiputuntemuksia. Hoidon jälkeen, liikeratojen parantumisen ansiosta kehotetaan kiinnittämään huomiota ”uuteen olotilaan”. Kävelyyn- ja istumiseen tulee kenties tehdä muutoksia. Käsittelyn lempeys ei tarkoita, että hoito olisi tehotonta. Kuopion yliopistonfysiologian laitoksella tehdyissä tutkimuksissa on todettu Kalevalaisen jäsenkorjauksen olevan huomattavasti tehokkaampi hoito kuin klassinen hieronta tai fysioterapia. Varsinkin hoidon pysyvyydellä mitattuna ero on ollut huomattava. Hoito sopii kaikenikäisille.

Hyviä hoitotuloksia on saatu mm:
alaraajojen virheasennot ja kiputilat (mm. lasten kasvukivut)

alaselän kiputilat (iskias ja noidannuoli)

levottomat jalat oireen hoito

polvien virheasento/lonkan/lantion ja Si-nivelen virheasentojen hoito

rintarangan ja yläselän kiputiloissa/nikamien virheasennot ja niistä aiheutuvat toiminnalliset häiriöt, kuten rytmihäiriö, hengenahdistus, korkea verenpaine, suoliston toiminnallinen kohentuminen

hartia- ja niskajännitys vaivoissa, kuten lapojen lukkiutumiset ja mahdolliset lihasjännityksistä aiheutuvat ongelmat kuten huimaus, päänsärky (migreeni, näkö- ja kuulohäiriöt)

yläraajojen kiputiloissa esim. käsien säryt, tenniskyynärpää, jäätynyt olkapää, rannekanavan ahtauman hoito ja sormien puutuminen

pääalueen vaivoissa, kuten näköhäiriöt, kasvosäryt, purentahäiriöt ja jännityspäänsärky

urheilijoiden lihashuollossa ehkäisemään lihasrevähtymiä tai esim. penikkatautia (jääkiekko, luistelu, hiihto, golf, salibändy)

Kalevalaisella jäsenkorjauksella voidaan hoitaa myös vastasyntyneiden koliikkiongelmia ja hengityslihasten alueella olevia jännitystiloja. Olen erikoistunut lasten käsittelyyn kätilö ja kalevalaisen jäsenkorjauksen mesteri Reija Jacklinin koulutuksessa 2018. Vauvojen hoito kestää n.15-20min.

Vasta-aiheita hoidolle ovat mm.
pahat kulumat
tuoreet vammat, lääkärin luvalla
infektiot ihossa ja kuumetilat
Ihotaudit (ei psoriasis) jos iho on rikki

Jäsenkorjaus on tietyllä tavalla matka ihmisen kehoon ja sen virheellisen asennon korjaantumiseen ja hermotoiminnan aktivoinnin kautta aineenvaihdunnan parantumiseen. Asiakkaan on hyvä muistaa, että jokaisen oma toiminta edesauttaa kokonaisuuden parantumista.

jasenkorjaus