Hieronnat

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on yksi maailman vanhimmasta hoitomenetelmistä. Klassinen hieronta on perinteinen ja mieleenpainuva hoitomuoto. Hierontaa on todennäköisesti käytetty jo ihmiskunnan kehityksen alkuajoista lähtien. Hieronnassa vaikutetaan pehmeisiin kudoksiin kohdistuvilla rytmisillä ja liukuvilla otteilla kudoksia painaen ja venyttäen. Hieronta rauhoittaa ja edistää kudosten toimintaa.

Kipeän kohdan painaminen tai sively on luonnollinen ja vaistonvarainen toiminta. Hieronnan tavoite on poistaa kipua, nopeuttaa imunesteen eli lymfan kulkua. Hieronta poistaa elimistöstä kuona-aineita ja vähentää turvotusta. Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, rentouttaa lihaksia.

Tule klassiseen hierontaan kun:
haluat helpotusta niska- ja hartiasärkyyn tai lihaskramppeihin

haluat apua unettomuuteen tai yleensä stressaantuneeseen oloon

kuntoilet paljon ja haluat parantaa ja ylläpitää lihasten hyvinvointia, parantaa suorituksia ja palautumista

on tarvetta vain rentoutumiseen ja hyvään oloon itsellä, tai lahjoitat hieronnan ystävällä

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on kuin urheilu sinänsä. Varsinkin ensimmäisillä kerroilla lihakset voivat kokea hoitoreaktiota eli kipeytymistä. Muutaman kerran jälkeen huomaat liikunnan muuttuvan helpommaksi. Lihakset palautuvat ja urheilusuoritus helpottuu lihasten joustavuuden ansiosta. Rennossa lihaksessa on voimaa hyvään liikuntasuoritukseen. Liikunnassa on iloa ja palautuminen on nopeampaa, kun lihaskireys ja -jäykkyys on poistettu.

Suomen Urheiluhierojaopisto SUHO
Koulutettujen Hierojien Liitto KHL