Hieronnat

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on yksi maailman vanhimmasta hoitomenetelmistä. Klassinen hieronta on perinteinen ja mieleenpainuva hoitomuoto. Hierontaa on todennäköisesti käytetty jo ihmiskunnan kehityksen alkuajoista lähtien. Hieronnassa vaikutetaan pehmeisiin kudoksiin kohdistuvilla rytmisillä ja liukuvilla otteilla kudoksia painaen ja venyttäen. Hieronta rauhoittaa ja edistää kudosten toimintaa.

Kipeän kohdan painaminen tai sively on luonnollinen ja vaistonvarainen toiminta. Hieronnan tavoite on poistaa kipua, nopeuttaa imunesteen eli lymfan kulkua. Hieronta poistaa elimistöstä kuona-aineita ja vähentää turvotusta. Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, rentouttaa lihaksia.

Tule klassiseen hierontaan kun:
haluat helpotusta niska- ja hartiasärkyyn tai lihaskramppeihin

haluat apua unettomuuteen tai yleensä stressaantuneeseen oloon

kuntoilet paljon ja haluat parantaa ja ylläpitää lihasten hyvinvointia, parantaa suorituksia ja palautumista

on tarvetta vain rentoutumiseen ja hyvään oloon itsellä, tai lahjoitat hieronnan ystävällä

 

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on kuin urheilu sinänsä. Varsinkin ensimmäisillä kerroilla lihakset voivat kokea hoitoreaktiota eli kipeytymistä. Muutaman kerran jälkeen huomaat liikunnan muuttuvan helpommaksi. Lihakset palautuvat ja urheilusuoritus helpottuu lihasten joustavuuden ansiosta. Rennossa lihaksessa on voimaa hyvään liikuntasuoritukseen. Liikunnassa on iloa ja palautuminen on nopeampaa, kun lihaskireys ja -jäykkyys on poistettu.

Suomen Urheiluhierojaopisto SUHO
Koulutettujen Hierojien Liitto KHL

 

Kuivakuppaus eli imukuppihieronta

Kuivakuppausta on käytetty vuosisatojen ajan myös länsimaisen lääketieteen hoitona. Alun perin se on vanha kiinalainen hoitomuoto. Kuivakuppaus eli imukuppihieronta sopii hyvin lihashuoltoon. Imukuppi liukuu rasvatulla iholla, joko painaen tai puristaen ihoa vasten. Kupin alle syntyy alipaine, joka imaisee pehmytkudoksen kupin sisään. Käsittely edistää verenkiertoa ja imunestekiertoa. Imukuppeja voidaan pitää myös paikallaan kipualueiden päällä. Imukuppihieronta tehostaa nivelten liikkuvuutta ja vähentää niiden jäykkyyttä. Sopii hyvin urheilijoille lievittäen lihaskovettumia ja revähtymiä. Iho saattaa tuntua lämpimältä ja kokemus on rentouttava. Joskus käsittelyssä tulee iholle punotusta, mustelmia ja verenpurkauksia.  Mustelmat häviävät muutamassa päivässä ja paranevat. Hoidon jälkeen on hyvä levätä ja nauttia nestettä.
Ensimmäisellä kerralla imukuppihierontaa annetaan 15 minuuttia ja pidennetään seuraavilla kerroilla.

Kuivakuppaus sopii hyvin:
selluliitin, aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointiin, kipu- ja akupisteiden käsittelyyn, urheilusuoritusten jälkeen lihashuoltona, reumaattisiin sairauksiin. Sopii hyvin erilaisiin lihasperäisiin ongelmiin ja niveltulehduksiin.

Kuivakuppaus ei sovellu, kun on:
kumiallergia, sydänsairaus, veritauti (anemia / hemofilia), kortisonilääkitys, venähdyksiä tai tuore vamma, vaikea diabetes, raskaus tai alle kolme vuotias lapsi, verenohennuslääkkeet (asperiini / disperiini).